Nagyvilág

Tanulmányútra ment Nicaraguába egy magyar csoport, a végén már a szállodájuk mellett is lövöldöztek

Kakaótermeléssel kapcsolatos tanulmányúton járt a polgárháború felé sodródó Nicaraguában az a magyar csoport, amelynek az utolsó repülőjegyek egyikét megszerezve sikerült kimenekülnie az országból, írja az Index.

A csoport azután indult útnak május elején, hogy a kapcsolattartó arról számolt be, rendeződni látszik az elfajult helyzet odakint. A magyarok egy csokoládégyártó cég képviselőiként utaztak Nicaraguába, hogy kakaótermő területeket látogassanak meg országszerte a 10 naposra tervezett úton.

Először egy békés tüntetést láttak, amely a templomtól a városházáig vonult Granada városban. Catherinában viszont már egy tőlük 100 méterre kitört lövöldözés miatt kellett visszafordulni.

Europress/AFP/Diana Ulloa

Nem voltunk közvetlen életveszélyben, nem voltunk a támadásnak célpontja, de egy eltévedt golyó senkinek sem hiányzik

– mondta a lapnak Gábor.

Mint mesélt, Matagualpából épp kitudtak jönni, amikor a város kivezető útjait maszkos fegyveresek lezárták. Mikor visszatérte a fővárosba, már a szálloda mellett is lövöldözést hallották.

Ekkor már a vendéglátók is mondták, hogy helyzet van, ezért úgy döntöttünk, evakuáljuk magunkat. Későbbre szóló jegyünk helyett szereztünk helyet egy Costa Ricába tartó gépre

– fogalmazott a vasárnap Amszterdamba szerencsésen megérkezett csoport tagja.

Elszabadult a pokol Nicaraguában
Legkevesebb 34 ember halt meg eddig a tüntetéseken.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Diana Ulloa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik