Nagyvilág

Orbán első kormányfői útja Lengyelországba vezet

Magyarország és Szlovákia további intenzív együttműködéséről írt Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök Orbán Viktornak az újraválasztása alkalmából küldött gratuláló levelében – közölte pénteken Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, aki azt is közölte:

Orbán Viktor első hivatalos kormányfői útja Varsóba vezet majd.

A szlovák miniszterelnök kiemelte, az elmúlt időszak közös együttműködése mindkét országnak jelentős, kézzelfogható eredményeket hozott, és ezek mindkét ország polgárainak javára váltak.

Örömét fejezte ki, hogy a sikeres együttműködés folyamatos fejlődést biztosított nemcsak politikai, hanem a gazdasági, energetikai, kulturális és társadalmi szinten is.

Orbán Viktor: 2030-ig tervezek
Negyedik miniszterelnöki ciklusára tette le az esküt Orbán Viktor. Kihívásokról, nemzethalálról és nagy tervekről beszélt.

Peter Pellegrini reményét fejezte ki, hogy a kétoldalú kapcsolatok továbbra is élénken fejlődnek, és a visegrádi országok együttműködésén belül, valamint európai szinten is folytatódik az intenzív és konstruktív együttműködés.

Havasi Bertalan azt is közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnökké választása utáni első hivatalos útja Lengyelországba, Varsóba vezet, már jövő hétfőn.

(MTI, kiemelt kép: Marjai János / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik