Nagyvilág
Budapest, 2018. május 11.
Juan Manuel Santos kolumbiai államfõ (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a megbeszélésüket követõen tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2018. május 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kolumbiától tanulna Orbán Viktor

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 05. 11. 11:48

Magyarország sokat tanulhat abból, ahogyan megpróbálják a kolumbiai gazdaságot a világ egyik versenyképesebbikévé tenni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután megbeszélést folytatott Juan Manuel Santos kolumbiai elnökkel.
Korábban a témában:

Kolumbiának nagyratörő tervei vannak a jövőre nézve, ahogyan a magyarok is nagy terveket tűztek ki maguk elé

– hangsúlyozta a kormányfő a Nobel-békedíjas kolumbiai államfő társaságában tett sajtónyilatkozatában.

Mint mondta, Kolumbia számos olyan dolgot csinál, amit mi, magyarok is megtanulhatunk, lemásolhatunk, átalakítva, de felhasználhatunk.

Budapest, 2018. május 11.
Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz Juan Manuel Santos kolumbiai államfõvel folytatott megbeszélését követõen az Országházban 2018. május 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor fontosnak nevezte továbbá a kölcsönös elkötelezettséget a két nép barátsága iránt a fiatalok szintjén. Jelezte, a Magyarország által meghirdetett – és a következő időszakban bővítendő – ösztöndíjprogramoknak Kolumbia is része.

A miniszterelnök megjegyezte azt is, hogy mindkét ország újranyitotta nagykövetségét a másik államban.

Én sem kezdhettem volna jobban a munkámat újonnan megválasztott miniszterelnökként, mint éppen a mai vendégünkkel

– méltatta a kolumbiai elnököt, hozzátéve, hogy ritkán látogat Magyarországra olyan izgalmas vezető, mint Juan Manuel Santos, akit egy igazi hősnek nevezett.

Budapest, 2018. május 11.
Juan Manuel Santos kolumbiai államfõ (b) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz megbeszélésüket követõen az Országházban 2018. május 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Kaptunk egy új barátot, akinek lesz képviselete Magyarországon, akinek hasonló elképzelései vannak a jövőről, és aki érti, hogy a szomszédos országokkal való együttműködésnek, a regionalizmusnak milyen jelentősége lesz a jövőben

– mondta Orbán Viktor.

Juan Manuel Santos nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az első államfő lehet, aki meglátogatja az újraválasztott magyar miniszterelnököt.

A dél-amerikai ország elnöke gratulált ahhoz, hogy Magyarország kiemelkedik Európában a jó gazdasági mutatóival, a magas növekedési rátájával és a felgyorsult fejlődésével.

Budapest, 2018. május 11.
Juan Manuel Santos kolumbiai államfõ sajtónyilatkozatot tesz Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követõen az Országházban 2018. május 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Szavai szerint Orbán Viktor olyan politikát képvisel, amely nagyon hasonlít a versenyképesség érdekében folytatott kolumbiai politikához.

Szorgalmazta egyúttal, hogy megismertessék magyar befektetőkkel Kolumbiát, ahogyan azt is, hogy a visegrádi államok és a négy latin-amerikai országot tömörítő Csendes-óceáni Szövetség közötti kapcsolatok erősödjenek.

A kolumbiai elnök végül meghívta országába Orbán Viktort, amit a miniszterelnök elfogadott.Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

6 fontos tanulság Orbán Viktor beiktatási beszédéből
Az illiberalizmusnak vége, jön a keresztény demokrácia. Orbán rugalmasan alakítja a világképét, és nem felejti a sérelmeket.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.