Nagyvilág

Megfellebbezi az életfogytiglant Kim Wall gyilkosa

2018 áprilisában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Peter Madsen dán feltalálót Kim Wall svéd újságírónő meggyilkolásáért. A bíróság szerint a férfi előre eltervezetten és különös kegyetlenséggel hajtotta végre a gyilkosságot, áldozata pedig egy olyan újságíró volt, aki csak a munkáját végezte. Az ítélet ellen Madsen és védőügyvédje még aznap fellebbezést nyújtott be.

Hétfőn kiderültek a fellebbezés részletei is, ezek szerint Madsen az életfogytiglani börtönbüntetést szeretné enyhébbre változtatni, magát a bűncselekmény elkövetését nem a fellebbviteli beadványban nem cáfolta.

Dániában az életfogytiglani börtön azt jelenti, hogy 16 év után felülvizsgálják a büntetést és döntenek arról, hogy az elítélt a rácsok mögött marad-e vagy sem. A szabadulásra Madsennek valószínűleg kevés esélye van,

tekintettel arra, hogy Kim Wallt nem csak megölte, de a holttestet később feldarabolta és a tengerbe dobta, továbbá a nyomozás során számos sokkoló részlet derült ki az életéről, például az, hogy rajong azokat a valós eseteket feldolgozó videókért, amelyekben embereket ölnek és csonkítanak meg.

Az ügyről írt további cikkeinket itt olvashatják.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/Scanpix Denmark/Bax Lindhardt/Denmark OUT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik