Nagyvilág

Meghalt egy 95 éves brit nő, miután pocsolyába hajtó autók vízzel borították be

A felcsapódó víz olyan erővel találta el a bottal közlekedő idős nőt, hogy elesett, és beverte a fejét.

A 95 éves Hilda Moore vásárlásból tartott hazafelé az angliai Sleaford városában, egy vízzel elárasztott utcában, amikor az autók által felcsapott víz előző hét pénteken ledöntötte a lábáról. A helyi rendőrség szerdán közölte, hogy az idős nő belehalt az esés közben elszenvedett fejsérülésébe – jelentette a helyi sajtó.

A beszámolók szerint a bottal közlekedő Moore az esés közben beverte a fejét, és agyvérzést szenvedett. A nőhöz egy másik irányból érkező furgonban ülő két férfi rohant oda segíteni. Ők hívtak hozzá mentőt, miközben esernyőkkel védték az autók által még akkor is felcsapott víztől.

Moore-t a Lincoln megyei kórházba szállították, ahol az orvosok már akkor közölték a családtagjaival, hogy az idős nő életét valószínűleg már nem fogják tudni megmenteni.

Az idős nő veje, Peter Wheeldon a helyi sajtónak elmondta: az autósok túl nagy sebességgel haladták át a pocsolyákon, nem törődve azzal, hogy felverik a vizet a gyalogosokra. Elmondása szerint egy autós sem állt meg segíteni a járdán fekvő idős nőnek azok közül, akik beborították a pocsolya vizével. De hozzátette: könnyen elképzelhető, hogy a sofőrök észre sem vették, hogy mit tettek.

Közben a rendőrség nyomozást indított az esettel kapcsolatban, és szemtanúk jelentkezését várják, akik látták az esetet.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik