Belföld

Szabad-e locsolni? A gyalogost

Az elmúlt hetek időjárása igencsak esős, latyakos volt. A szakértők néhány fontos szabályra és jelenségre hívják fel az autósok figyelmét.

A közlekedésnek vannak írott és iratlan szabályai, ám sajnos általános jelenség, hogy Magyarországon mindegyiket nehéz betartatni. A KRESZ előírásai mellett a morális korlátokat sokan vállrándítva túllépik, pedig ezek legalább olyan fontosak a biztonságos közlekedéshez, mint a jogszabályok.

A sok csapadék és az olvadás hatására rengeteg pocsolya keletkezik a közutakon. Ajánlatos ezeket kellő óvatossággal megközelíteni. A KRESZ kimondja: mindig az adott látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessünk, válasszuk meg a sebességet. Egy tócsa könnyen megtréfálhatja még a tapasztalt sofőröket is. A kerék a vízben lelassul, a kormány oldalra húz, elveszíthetjük az irányítást a gépjármű fölött. Bekövetkezhet az úgynevezett ”aquaplaning”, a vízen való felúszás is. Ilyenkor a kerekek a nagy sebesség miatt nem tapadnak megfelelően az aszfalthoz, így a kormányzással nem mindig a kívánt hatást érjük el.

Készüljünk fel a nedves utakon a vízfelverődésre is. Az előttünk haladó járműtől, főként ha az teherautó, kamion vagy busz, tartsunk elegendő követési távolságot. Befröcskölheti a szélvédőnket a szemből érkező jármű is. Meglehet, hogy az ablaktörlőt sűrűn kell használnunk ebben az esetben. Természetesen legyünk tekintettel arra, hogy mi se terítsünk be másokat hólével – mondta el tanácsait és tippeit a Győr24-nek Balogh Csaba, közlekedésmérnök, szakértő.

Olvasónk a minap a témával kapcsolatos levelet írt szerkesztőségünknek. Elmondása szerint elkeserítő, hogy rengeteg sofőr – tisztelet a kivételnek – nincs tekintettel autós társára és a gyalogosokra sem.

„Miért kell száguldozni, ha áll a víz az úton? A minap a zebránál állva fröcsköltek telibe, majd egy másik alkalommal a járdán sétálva kaptam egy kiadós zuhanyt. Ugyan ezt tapasztalom a volán mögött is: egyesek faltörő kos módjára száguldanak keresztül a pocsolyákon, beterítve ezzel a szélvédőt. Miért nem tudunk figyelni egymásra?”

A gyalogos is ember

„A településeken a gyalogosokra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ilyen időjárási viszonyoknál főleg! Figyeljünk az út szélén összegyűlt vízre, s arra, hogy van-e gyalogos a közelében. 50-60-as tempónál is bő három méterre fröcsköli egy jármű a vizet, de általános jelenség, hogy egyesek ennél sokkal gyorsabban hajtanak. Ennél nagyobb sebességnél valóságos cunamit zúdít szét. A gyalogosok kiszolgáltatott helyzetben vannak és az autósok felelőssége is, hogy szárazon maradjanak. Mert a gyalogos is ember, sőt! A közlekedés résztvevője. Másrészről pedig jármű nélkül sem spriccelünk le embereket az utcán koszos hólével. Forgalmi vizsgán a tanulót megbuktatják, ha levereti a járdán, buszmegállóban várakozókat. Így elvileg ez is komoly szabálysértés” – fejtette ki véleményét a szakértő.

Természetesen gyalogosként is kivédhetjük a kellemetlenséget. Kerüljük a pocsétákat, ne álljunk közvetlenül az út szélére, s a buszmegállókban is húzódjunk beljebb. Erre persze nem mindenhol van  lehetőség, ez esetben bízzunk autós embertársunk empatikus szemléletében.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.