Nagyvilág

Családfakutató oldalak segítségével kapták el Amerika egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosát

A korábbi rendőr 1976 és 1986 között legkevesebb 12 embert ölt meg és további 45-öt megerőszakolt, emellett 120 rablást is elkövetett.

Szerdán fogták el a most 72 éves Joseph James DeAngelot, aki a gyanú szerint 1976 és 1986 között legkevesebb 12 embert ölt meg és további 45-öt megerőszakolt, emellett 120 rablást is elkövetett. A férfi korábban rendőrként dolgozott, évtizedekig hiába üldözték.

A BBC cikke szerint a férfi kézrekerítésében a nyomozók felhasználták több, családfakutatással foglalkozó honlap adatait is. DeAngelo részletes DNS-profilja alapján néhány családra szűkítették le a lehetséges elkövetők körét. Az egyelőre nem világos, hogy az érintett honlapok önkéntesen ajánlották fel adatbázisukat vagy kötelezték őket az együttműködésre.

Az FBI 2016-ban nyitotta újra az ügyet és 50 ezer dolláros nyomravezetői díjat tűztek ki az elkövető fejére. DeAngelo rendszeresen maszkban, fegyverrel tört egyedülálló nők vagy párok házába, amikor aludtak. A férfit megkötözte, tányérokat rakott a hátára, majd megerőszakolta a nőt, miközben azzal fenyegetőzött, mindkettejüket megöli, ha a tányérok leborulnak. Az áldozatai 13 és 41 év közöttiek voltak, gyakran értékeket is magával vitt a bűntett helyszínéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik