Nagyvilág

Életfogytiglant kértek Kim Wall gyilkosára

Egy dán ügyész életfogytiglant kért a Kim Wall meggyilkolásával vádolt Peter Madsenre, mondván a feltaláló annyiszor változtatott a történetén, hogy a hitelessége nemhogy alacsony, nincs is neki.

A szerdai ítélethozatal előtti utolsó felszólalásában Jacob Buch-Jepsen arról beszélt, tisztában van vele, hogy a dán jogszabályok szerint a legsúlyosabb büntetés gyilkosság miatt csak rendkívüli esetben szabható ki, ez viszont jelen esetben fennáll, Madsen ugyanis szexuálisan zaklatta és előre kitervelte a kivégzést.

Ebben az ügyben nincs enyhítő körülmény, csak súlyosbító van

– fogalmazott.

Jacob Buch-Jepsen – Fotó: Europress/AFP/Ritzau Scanpix/Nikolai Linares

Madsen korábban beismerte, hogy feldarabolta Wall holttestét, majd a részeit a tengerbe dobta, miután meghalt a tengeralattjáróján augusztus 10-én éjszaka.

A gyilkosságot ugyanakkor tagadja. Először azt hazudta, hogy kirakta őt a parton, amikor egy nehéz tárgy rázuhant a koponyára. Csakhogy miután a búvárok megtalálták Wall levágott fejét a tengerben, Madsen már azt mondta, hogy a nő halálát a járműt elárasztó kipufogógáz okozta.

A főügyész szerint Madsen gépén több írásos és videós bizonyítékot is találtak arra vonatkozóan, hogy a gyilkosságnak szexuális motivációja volt.

Teljesen mindegy, hogy a védelem hány szemtanút idéz be, akik arról beszélnek, milyen csodálatos ember is, ez nem változtat a tényen, hogy Peter Madsennek van egy sötét oldala. Yin és yang.

Istenre és az emberekre is dühös feltaláló végezhetett a megcsonkított újságíróval
„Átok van a Nautiluson, és ez az átok én vagyok” – mondta az általa épített tengeralattjáróról Peter Madsen, akit most már Kim Wall meggyilkolásával vádol a dán ügyészség.

Kiemelt kép: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik