Nagyvilág

Trump örül, nagyon várja a találkozót Kim Dzsongunnal

Az amerikai elnök „remek hírként” üdvözölte az észak-koreai vezető bejelentését.

Donald Trump szokása szerint Twitter-bejegyzésben reagált Kim Dzsongun  bejelentésére, a nukleáris kísérletek és rakétatesztek felfüggesztéséről.

Nagyszerű hír Észak-Koreának és a világnak

– fogalmazott mikroblog-bejegyzésében az elnök, majd utalva közelgő csúcstalálkozójukra az észak-koreai vezetővel hozzátette:

nagy előrelépés! Várom a csúcstalálkozónkat!

Trump szerdán a floridai Mar-a-Lago villában Abe Sindzó japán kormányfővel tartott sajtóértekezletén megerősítette, javában tartanak az előkészítő tárgyalások a várhatóan május végén, június elején tartandó csúcstalálkozóról.

Részletekről az elnök nem beszélt, de azt elmondta, hogy pillanatnyilag öt helyszín esélyes a megbeszélésekre. A várható csúcstalálkozóról egyeztetett a napokban az észak-koreai fővárosban, Phenjanban Mike Pompeo, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) jelenlegi vezetője is, akit Trump elnök a külügyminiszteri posztra jelölt.

Kim Dzsongunnal tárgyalt a CIA vezére
Mike Pompeo a közelmúltban Észak-Koreában járt.
(mti)
Legalább már nem a háború szélén vagyunk
Nagyot fordult a világ pár hónap alatt, Trump és a dél-koreai elnök is történelmi jelentőségű találkozó elé néz Kim Dzsong Unnal. De lesz-e ebből nukleáris leszerelés és béke?

Kiemelt fotó: Europress/AFP PHOTO/ POOL/Bullit Marquez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik