Szórakozás

Az oroszok az angol királynő kedvenceiből akarnak rendőrkutyát faragni

Lehet, hogy a moszkvai rendőrség túl nagy fába vágta a fejszéjét?

Az orosz RIA Novoszty hírügynökség szerint a moszkvai rendőrség a kis növésű corgikat szemelte ki ara a feladatra, hogy kiszagolják a kábítószereket, vagy épp robbanóanyagokat.

A kutyás egység vezetője, Elena Hajikova igen egyszerűen magyarázta, hogy miért az eredetileg bikanyájak és pónilovak (nem viccelünk) őrzésére használt welsh corgira esett a választásuk:

“A corgik relative kis magasságukkal bebizonyíthatják, hogy hasznosak a földközeli dolgok kiszagolásában, sőt, kisebb helyeken férnek át, hogy aztán bombák és csempészáru után kutathassanak.”

Két kölyökkutya máris megkezdte a kiképzést, de rövid ideig még kérdéses, hogy képesek lesznek-e tényleg beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

82507773PR349_2008_Republic
82507773PR349_2008_Republic

A terápiás kutyaként, vagy épp hallássérültek segítőjeként már bizonyított corgik egyébként meglepően okosak, a szaglásuk pedig kitűnő, így minden esély megvan rá, hogy a  kiképzés sikerrel jár, így az angol királynő mellett az orosz rendőrség kábítószerellenes osztálya is ilyen, veszélyesen aranyos kutyákkal veszi körül magát.

Fotó:Lisa Sheridan/Studio Lisa/Hulton Archive/Getty Images
Fotó:Lisa Sheridan/Studio Lisa/Hulton Archive/Getty Images

II. Erzsébet egyébként még gyerekkorában, Bath őrgrófja gyerekeinek állatait meglátva szeretett bele a corgikba, 1933-ban pedig édesapja, VI. György meglepte Dookieval, akit azóta már több, mint harminc másik követett.

Julian Parker/UK Press/Getty Images
Fotó: Julian Parker/UK Press/Getty Images

Úgy gondolta, hogy a corgi nem cuki? Óriásit téved:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik