Nagyvilág

Damaszkuszban robbanások hallatszottak

A szíriai állami tévé agresszióról adott hírt, közölte, a légvédelem felvette a harcot.

Donald Trump amerikai elnök utasítására célzott katonai csapásokat mértek a szíriai vegyi fegyverekhez köthető létesítmények ellen.

A szíriai fővárosban erős robbanások hallatszottak szombat hajnalban, és Damaszkusz fölött repülőgépek húztak át – jelentette a francia hírügynökség helyszíni tudósítója. A szíriai állami tévé francia, brit, amerikai agresszióról adott hírt, és közölte, hogy a légvédelem felvette a harcot az ellenséggel.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja azt jelentette, hogy Damaszkuszban egy kutató intézetet vettek célba, valamint a köztársasági gárda és a 4. hadosztály elit alakulatait. A damaszkuszi média szerint 13 támadó rakétát lelőtt a légvédelem. A célpontjuk a fegyveres erők egyik bázisa volt Homsz város környékén.

A három oldalú agresszió a nemzetközi jog égbekiáltó megsértése – írta a szír állami hírügynökség. A kormányzat egyik illetékese azt mondta a brit hírügynökségnek, hogy ha a támadás véget ért, és nem lesz második hullám, akkor a hatása korlátozott marad.

Joseph Dunford amerikai vezérkari főnök a Pentagon sajtótájékoztatóján azt  közöltre, hogy véget ért a szíriai célpontok elleni légitámadás. James Mattis védelmi miniszter hozzátette, hogy újabbat most nem terveznek, és veszteségeik nem voltak. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik