Nagyvilág

Három ember halt meg patkánymérges „biofűtől” Amerikában

herbál (Array)
herbál (Array)

Három ember meghalt, további száztizenhat embernek pedig súlyos tüneteket okozott Illinois államban egy olyan, biofűnek, vagy herbálnak nevezett kábítószer, amit egy patkánymérgekben használt vegyszerrel kezeltek- írja a brit Metro.

A biofű, a nevével ellentétben szintetikus vegyszer, ami elvileg a marihuánáéhoz hasonló hatást vált ki. Az előállítói folyamatosan változtatgatják a vegyszer összetételét, hogy az anyag ne szerepeljen a tiltott kábítószerek listáján. A fogyasztóknak a legtöbb esetben fogalmuk sincs róla, hogy mit fogyasztanak, így iszonyatos kockázatot vállalnak.

Az Egyesült Államokban voltak már a herbálnak tulajdonítható rosszulléthullámok, de messze a mostani volt a legsúlyosabb, a hatóságok ráadásul újabb áldozatok felbukkanására számítnak. Akik szívtak a mérgezett drogból, vérzéses tüneteket tapasztaltak, ami lehetett orr-, vagy ínyvérzés, véres vizelet, vér felköhögése, illetve belső vérzések.

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) a hatóságokkal együtt dolgozva próbálja megállítani a mérgezéses esetek terjedését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik