Nagyvilág

Az volt férje kívánsága, hogy temesse el vele az összes pénzét – ötletes kibúvót talált rá

Úgyse viheted magaddal a túlvilágra azt a pénzt, amit megkerestél

– szokták mondani, de egy férfi igenis ezt szerette volna. Egész életében keményen dolgozott és nagyon fukar is volt, csak arra költött, amire feltétlen kellett. Nem szerette kiadni a pénzt a kezéből, ami odáig fajult, hogy a feleségét megkérte, ha meghal, temessék el vele, mert annyira szerette, mint semmi mást a világon – írta a Goodfulness.

Eljött aztán a férje temetésének napja, a nő pedig be akarta tartani a férjének tett ígéretét, de szeretett volna magán és másokon is segíteni a férje pénzéből.

A temetésen a feleségnél volt egy cipős doboz, amit berakott a férje holtteste mellé, mielőtt a koporsót lezárták és eltemették volna. Egy kíváncsi barát rá is kérdezett, csak nem volt annyira őrült, hogy berakta férje mellé az összes pénzt? Mire a nő azt válaszolta:

De, megígértem. Rendes keresztény ember vagyok, nem tudok hazudni. Megígértem neki, hogy berakom a pénzét a koporsóban mellé.

„Azt akarod mondani, hogy az utolsó centig eltemetted vele?”– kérdezett vissza a barát, mire a nő elárulta a nagyon ravasz megoldását:

Persze! Összeraktam az összeset, átutaltam a számlámra, és írtam neki egy csekket.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik