Nagyvilág

Megmérgezhették a briteknek kémkedő orosz hírszerzőt

A fogolycserével szabadult férfi és párja vasárnap lett rosszul egy bevásárlóközpontban.

Egykori orosz katonai hírszerző tiszt az a férfi, aki intenzív kórházi ellátásra szorul, miután ismeretlen anyag miatt rosszul lett vasárnap egy salisbury-i bevásárlóközpontban – tudta meg a BBC. A vele lévő, harmincas éveiben járó nő is rosszul lett, a helyi kórház intenzív osztályát lezárták, az utcát pedig védőruhába öltözött szakemberek fertőtlenítik.

A 66 éves Szergej Szkripal egy 2010-es, az Egyesült Államok és Oroszország között lezajlott fogolycsere után kapott menedékjogot az Egyesült Királyságban. Ugyanis még 2006-ban 13 év börtönbüntetésre ítélték hazájában, mivel Nagy-Britanniának kémkedett. Az oroszok szerint százezer dollárt kapott az 1990-es években, az MI6-nek átadott információkért. Szkripal elismerte bűnösségét és együttműködött a nyomozókkal.

A Wiltshire megyei rendőrség hétfőn közölte, hogy a párnak nincsenek látható sérülései, de elveszítették az eszméletüket. A nyomozás korai szakaszában még arra sem tudnak választ adni, hogy történt-e bűncselekmény. Az esetet egészségügyi specialisták is vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik