Nagyvilág

Órákig gyalogolt a hóviharban a hős orvos, hogy megműtse betegét

Cudar idő van Nagy-Britanniában is: a keleti szörnynek becézett vihar lecsapott a szigetekre, faggyal és hóviharral, ami nem szokványos a britek számára.

A brit sajtó a brexiten kívül az időjárással van elfoglalva, már több napja. A rengeteg hír között kitűnt egy, aminek egy skót doktornő a főszereplője. Úgy tudni, a sebész 3 órát gyalogolt Skóciában a hóviharban a munkahelyére, hogy megműtse betegét. A műtét aznapra volt ütemezve, és a doktornő nem akarta cserbenhagyni betegét az időjárás miatt, inkább jól felöltözött és nekivágott az útnak. 2 óra 50 percet gyalogolt, hogy elérjen a kórházig, ahol már várta vastagbélrákos páciense.

Nem akarja, hogy neve nyilvánosságra kerüljön, de egyik kollégája a BBC-nek elmondta, síszemüvegben és túrabottal felszerelkezve érkezett meg a kórházba. A hős doktornő azért nem akarta, hogy neve kitudódjon, mert ő csak a munkáját végezte.

A brit egészségügyi dolgozók extra erőfeszítéseket tesznek, hogy az ellátás zavartalan legyen a rendkívüli időjárási helyzet ellenére. Több kórházból is érkeztek történeket olyan ápolókról és orvosokról, akik bent éjszakáztak, hogy a betegek biztos ellátásban részesüljenek.

(Independent)

Kiemelt kép: AFP PHOTO/Johns Hopkins Medicine

Ajánlott videó

Olvasói sztorik