Nagyvilág

Kim Dzsongun húga elpletykálta magát Dél-Koreában

Dél-koreai lapértesülések szerint Kim Dzsongun húga, a múlt héten a phjongcshangi téli olimpiára ellátogató Kim Jodzsong elárulta helyi tisztviselőknek, hogy terhes, írja a BBC.

A kormányzati forrásokból kiszivárgó információt egyelőre senki nem erősítette meg, ettől függetlenül óriási érdeklődés övezte a hírt Dél-Koreában, ami mindent elárul az észak-koreai Kim-dinasztia titokzatosságától.

Egy BBC-nek nyilatkozó szakértő arról beszélt, hogy gyakorlatilag egy királyi családról beszélünk, egy ilyen sztorinál pedig elkerülhetetlen, hogy bekerüljön a hírekbe és még ha csak pletyka is, egy nehezen érthető országban erős pozícióban lévő emberről szóló pletyka.

Az egyébként az ottani hatalmi rend szerint elképzelhetetlen, hogy Kim Jodzsong születendő gyermeke egyszer az ország vezetője legyen, mert az csak Kim Dzsongun egyenes ági leszármazottja lehet.

Észak-Korea esetében leggyakrabban a dél-koreai hírszerzőket jelölik meg forrásként minden információnál, rajtuk kívül gyakorlatilag csak Dennis Rodman egykori kosárlabdázó, Kim Dzsongun jó barátja tud csak újat mondani róluk.

A Féreg becenévre hallgató sztársportoló például 2013-ban találkozott Kim feleségével, amiről gyakorlatilag hetekig cikkezett a sajtó.

Kim Dzsongun csapdát állított a téli olimpián, és beleestek
Az észak-koreai diktátor egyértelműen a játékok győztese a politikai hadszíntéren.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Dong-A Ilbo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik