Nagyvilág

Újabb amerikai iskolában dördült el fegyver

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 02. 20. 17:58

Egy jacksoni iskolában maga ellen fordította fegyverét egy diák. Egyelőre nem tudni, mi motiválta tettében.
Korábban a témában:

Agyonlőtte magát egy amerikai diák az ohiói Jackson egyik iskolájában kedden – írja a CBS News. A helyi rendőrség szerint a Jackson Memorial Middle School egyik mosdójában fordította maga ellen fegyverét a hetedikes diák. Azonnal kórházba szállították, állapotáról többet nem tudni. Más nem sérült meg.

A rendőrségnek nincs még információja arról, véletlen sült-e el a fegyver vagy szándékos öngyilkossági kísérlet történt.

Az eset miatt szülők százai gyűltek az iskola elé, miközben a rendőrök apránként elengedték a gyerekeket az iskolából. Elővigyázatosságból bezárták keddre az általános iskolákat, a körzet egyetlen középiskoláját is kiürítették.

Mindez azután történt, hogy a múlt héten egy tanuló fegyverrel ment be a floridai Parkland középiskolájába, megnyomta a tűzjelzőt, majd tüzet nyitott a kitóduló diákokra. A vérengzésnek 17 halottja volt, és ismét felszította a vitát a sokak szerint túlzottan is szabad amerikai fegyvertartási jogszabályokról.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.