Nagyvilág

Összetévesztette szomszédja házát a sajátjával, majd betörőnek nézte a tulajt és megölte

A részeg amerikai férfi fojtófogásba szorította a 60 éves veteránt, aki nem élte túl a támadást.

Nem szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást egy 43 éves férfi ellene az amerikai Missouri államban, miután halálra fojtotta szomszédját, akit betörőnek nézett – jelentette kedden a helyi sajtó. A beszámoló szerint Michael G. Augustine péntek este részegen ment oda a tőle pár házzal arrébb lakó Clifton King otthonához, és azt hitte, a saját házához ment.

Amikor King ajtót nyitott, Augustine betörőnek hitte, majd fojtófogásba szorította a 60 éves férfit. Közben még a rendőrséget is értesítette, közölve, hogy elfogott egy betörőt. Amikor azonban a rendőrök kiérkeztek a házához, senkit sem találtak. Végül King házánál bukkantak rá.

Egy szemtanú aFox4 televízió híradójának elmondta: végignézte, ahogy a mentősök fél órán át küzdöttek King életéért, de végül nem sikerült megmenteniük. A háború veteránt, aki egy ideig hajléktalan is volt, a szomszédok kedves, barátságos emberként jellemezték.

A szomszédok elmondása szerint Augustine-t az óvadék kifizetése után kiengedték az előzetes letartóztatásból, és már el is hagyta a környéket.

(A kiemelt fényképen Michael G. Augustine. Fotó: Fox4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik