Nagyvilág

Feljelentette egy apa a fiát, miután gyerekpornót talált a telefonján

Az amerikai kamasz mobilján egy kétéves kislányról készült meztelen fotó volt, amit el akart adni.

Gyermekpornó birtoklásának vádjával indítottak eljárást a helyi hatóságok egy Michigan államban élő 17 éves fiú ellen, akit apja jelentette fel, miután egy kétéves kislányról készült meztelen fotókat talált a telefonján – jelentette a helyi sajtó. Andrew Spensberger jelenleg előzetes letartóztatásban várja tárgyalásának kezdetét. A bíróság tízezer dolláros óvadékot állapított meg, amit apja egyelőre nem fizetett ki.

A két fotót még tavaly december 30-án találta meg fia mobilján Paul Spensberger, miután egy másik ügy miatt elkobozta gyermekétől a készüléket. A fotókon a férfi barátnőjének egyik kétéves rokona volt látható.

Andrew a rendőrségi jelentés szerint elismerte, hogy ő készítette a közeli felvételeket a gyermekről, amikor a szobája padlóján aludt. A fiú a rendőrség közlése szerint beismerte, hogy levette a kislány pelenkáját, és két fényképet készített róla. Elmondása szerint a fotókat egyik osztálytárásnak akarta eladni, akiről azt gondolta, hogy pedofil. A fotókért 350 dollárt remélt.

Paul Spensberger a Daily Mailnek elmondta: nehezen hozta meg a döntést arról, hogy feljelentse fiát, de végül úgy érezte, hogy nincsen más választása. Abban reménykedett, hogy a viselkedési problémáktól szenvedő, és lopás miatt gyakran bajba kerülő gyermekét a rendőrségi ügy helyre fogja rázni.

Az apa elmondása szerint gyermeke most „szarul érzi magát”, és „meg van ijedve”, főleg, mert akár négy évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.  Közben a fiú anyja attól fél, hogy gyermekét meg fogják támadni a börtönben az ellene hozott vádak miatt – mondta el Paul Spensberger a Mailnek.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik