Nagyvilág

Megölte a talált kutyát, miután gazdája nem fizetett elég pénzt

A kínai nő a 6. emeleti lakásából dobta ki az ebet, amikor gazdája újságírókkal és rendőrökkel jelent meg az ajtajánál.

A kínai internetezők első számú ellenségévé vált egy Chengdu városában élő nő, aki hatodik emeleti lakásából dobott ki egy corgit, amikor az elveszett kutya gazdája megjelent az ajtajában , hogy visszakövetelje az állatot. A harmincas éveiben járó nő a csütörtökön történt eset előtti hetekben azzal fenyegette a kutyus 21 éves gazdiját, hogy megöli, megnyúzza és megsüti az állatot, és elküldi neki az erről készített videót, ha nem fizet elég pénzt az ebért.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Xiao Wu fél éve fogadta örökbe a corgit, akit Ryannek nevezett el. Az eb azonban decemberben eltűnt. A fiatal nő és családja kétségbeesett keresésbe kezdtek, és végül sikerült kideríteniük, hogy a kutya egy, a közelükben élő nőnél van.

A gazdi a WeChaten keresztül vette fel a kapcsolatot a nővel, kérve, hogy adja neki vissza Ryant. Az esetről szóló hírekben csak He Li álnéven említett nő azonban csak pénzért cserébe lett volna hajlandó erre, és többször is az eb megölésével fenyegetőzött, ha nem kap elég pénzt.

Xiao Wu két hét után megelégelte a dolgot, és csütörtök délután egy helyi lap riporterével és operatőrével együtt megjelent a nő lakásánál, hogy visszaszerezze kutyáját, akinek ugatását hallották az ajtón kívülről. He Li azonban nem nyitott nekik ajtót. Ezt csak akkor tette meg, amikor már rendőröket is kihívtak.

A lakásban azonban nyoma sem volt a kutyának, a nő úgy tett, mintha fogalma sem lenne arról, miért vannak ott, tagadva, hogy Ryan bármikor is nála lett volna. Az ebet végül a ház előtt találták meg, haldokolva. A földön fekvő, rángatózó és szájából  vérző ebet azonnal egy közeli állatorvoshoz szállították, de ott már nem tudták megmenteni az életét. Az orvosok szerint halálát egy magas helyről történt zuhanás okozta.

He Li péntek délelőtt egy helyi rendőrőrsön találkozott a corgi gazdijával, sírva kérve bocsánatot az eb haláláért. Xiao Wu a helyi sajtónak később elmondta: a nő azt állította, hogy nem akarta megölni az ebet, akit egy hágcsóval akart leengedni a 6. emeletről. Ryan azonban kicsúszott a kötélből, és lezuhant.

Xiao Wu elmondása szerint a nő felajánlotta, hogy kártérítést fizet neki.  A corgi gazdija azonban közölte, hogy nem fogadta el sem a bocsánatkérést, sem a pénzt, és bíróságra fogja vinni az ügyet.

(Kiemelt fotó: The Cover)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik