Nagyvilág

Marad az ítéletidő: mínusz 40 fok és hóviharok

A hőmérő higanyszála “mélyre zuhant” szombaton New Hampshire-ben, melynek havas hegycsúcsain a sajtójelentések szerint a hideg a mínusz 40 Celsius-fokot is elérte,

péntek éjszaka pedig a hidegérzet mínusz 70 fokos volt

– írja a távirati iroda.

Jeges szélviharok sújtották Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania és Maryland államot, ahol az országos meteorológiai szolgálat határozottan felhívta a lakosság figyelmét a meleg öltözködés fontosságára, valamint arra, hogy a megfagyást elkerülendő senki ne tartózkodjon tíz-húsz percnél többet szabad levegőn.

A tűzoltók jármûvében rekedt férfi segítségére sietnek tûzoltók a jeges vízzel elárasztott utcák egyikén Bostonban – MTI/EPA/John Cetrino

A New York-i repülőteret csütörtökön érte hatalmas erejű hóvihar, ami teljesen megbénította a légi közlekedést. Ezen a hétvégén fokozatosan próbálják helyreállítani az alaposan megcsappant forgalmat, de felhívják a figyelmet, hogy a következő napokban is csak korlátozott számú légi járatot indíthatnak vagy fogadhatnak e légi kikötőben.

Ebben a városban egyébként az elmúlt napokban rendkívüli állapotot rendeltek el az ítéletidő miatt, az iskolák a hét közepén zárva maradtak, a Central Park is néptelenné vált, ahol szombaton mínusz 8 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet, a hidegérzet pedig elérte a mínusz 20 Celsius-fokot.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás a jövő hét első napjaira sem. A meteorológiai előrejelzések szerint további sűrű havazás várható, hétfőre virradóra viharos szelekre lehet számítani, elsősorban Chicagóban, Clevelandben, New Yorkban és Atlantában. Viszonylagos javulás a hét közepe felé várható.

Kiemelt kép: MTI/AP/Charles Krupa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik