Nagyvilág

Trump: Kim tudja, hogy nem szórakozok

Az amerikai elnök szerint neki köszönhető, hogy Észak-Korea tárgyalóasztalhoz ül Dél-Koreával.

Donald Trump szerint neki köszönhető, hogy Észak-Korea tárgyalóasztalhoz ül Dél-Koreával, és közölte, hogy hajlandó lenne beszélni Kim Dzsong Unnal.

Pénteken nem sokkal azután, hogy Washington és Szöul döntött a soron következő közös hadgyakorlat elhalasztásáról, Észak-Korea beleegyezett abba, hogy tárgyaljon Dél-Koreával, amire több mint két éve nem volt példa. A jövő heti megbeszélés középpontjában a jövő hónapban Dél-Koreában tartandó téli olimpia áll majd.

Mióta Donald Trump elfoglalta az elnöki hivatalt, egymást sértegették Kim Dzsong Unnal, akit „rakétaembernek” nevez, és azt is megüzente neki a napokban, hogy az ő rakétaindító gombja nagyobb. Most arról kérdezték újságírók, hogy ő hajlandó lenne-e szóba állni az észak-koreai vezetővel.

Abszolút, megtenném ezt. Nincsen ezzel semmi bajom

– jelentette ki Trump. Az amerikai elnök arra számít, hogy a tárgyalások nyomán csökken a feszültség. Szerinte a diplomáciai áttörés neki köszönhető, mert állhatatosan nyomást gyakorolt Kim Dzsong Unra.

Nézzék, most az olimpiáról tárgyalnak. Ez a kezdet, egy nagyszerű kezdet. Ha nem avatkoztam volna be, akkor most egyáltalán nem is tárgyalnának

– mondta, és így folytatta:

Kim tudja, hogy nem szórakozok. Én nem szórakozok. Egy kicsit sem, egy százalékig sem. Ő érti ezt

– jelentette ki. Hozzátette:

Ha valami kijön ezekből a tárgyalásokból, az nagyszerű dolog lesz az egész emberiségnek, az nagyszerű dolog lesz a világnak.

(Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik