Nagyvilág

Egy visszavonuló veterán miatt kocoghat Trump fogsora

Mitt Romney is bejelentkezhet a hetvenes évek óta aktív szenátor helyére év végén. Trump nem lesz boldog.

Olyan dolog eshet meg az idei, novemberi amerikai félidős választáson, hogy egy szövetségi államért csak Donald Trump elnök kritikusai indulnak el. Ugyanis visszavonul ciklusa novemberi végén Utah állam szenátora, Orrin Hatch, aki ezt a Twitteren jelentette be az NBC News szerint.

„Minden jó harcos tudja, mikor akassza szögre a kesztyűt” – mondta a videóban a veterán politikus, aki korábban amatőr szinten bokszolt is. Elmondta, sokat imádkozott és konzultált a családjával és barátaival, így hozta meg a döntést. A 83 éves Hatchet először 1976-ban választották meg, ő a legrégebb óta a szövetségi szenátusban ülő republikánus szenátor.

Távozása megnyithatja az utat a korábbi elnökjelölt Mitt Romney előtt, aki már szemet vetett a utah-i szenátori posztra. Más republikánusok is bejelentkezhetnek Utah-ért, mindenesetre ha mégis Romney lenne a jelölt, az nem lenne jó Trumpnak, mivel többször kritizálta már az elnököt. A demokraták közül amúgy Jenny Wilson és Mitchell Vice jelentette be eddig, hogy harcba szállna az államért.

(Kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik