Nagyvilág

Milliárdok érő kokaintéglák közül szabadítottak ki egy teknőst – videó

Az amerikai parti őrség drogellenes járőrözésen volt a Csendes-óceánon, amikor rábukkantak a zsinórokba belegubancolódott állatra. A mentésről videó készült.

A tengeri teknős a Csendes-óceán keleti részén gabalyodott bele a 26, kokaint tartalmazó csomagba, egészen pontosan abba a kötélbe, amivel a téglák össze voltak kötözve. A még november 19-én történt mentésről készült videót a héten hozta nyilvánosságra az amerikai védelmi minisztérium.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a védett állatot a parti őrség Thetis nevű hajójának legénysége szabadította ki, miután egy csónakkal közelebbről is megvizsgáltak egy törmelékhalmot. Csak amikor közel értek, akkor vették észre, hogy a törmelék valójában kokain, amik közé beszorult a védett állat. A legénység tagjai végül levágták róla a kötelet.

Az ott talált kokainutcai értékét 53 millió dollárra (14 milliárd forint) becsülték. Feltehetően drogcsempészek hagyták az óceánban, miután észrevették, hogy a hatóságok közel vannak hozzájuk, és megszabadultak tőle.

A Thetis egy 68 napos drogcsempészek elleni járőrözésen volt, más rendfenntartó erőkkel együtt, ami alatt összesen 6 755 kilogramm kokaint és 6,3 kilogramm marihuánát foglaltak le, valamint 24 csempészt vettek őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik