Nagyvilág

Erdogan visszavágott a világot zsaroló Trumpnak

Nem hagyja magát megfélemlíteni a török diktátor Washington által. Nekik nem Jeruzsálem Izrael fővárosa.

Az Egyesült Államok nem tudja megvásárolni Törökország támogatását azon a szavazáson, amit az ENSZ Közgyűlésében tartanak majd a Jeruzsálem státuszának megváltoztatásáról hozott amerikai döntésről – jelentette ki csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török államfő.

Nem vásárolhatja meg Törökország demokratikus szándékát a dollárjaival

– figyelmeztette Donald Trumpot a török elnök. Az amerikai elnök korábban azzal fenyegetőzött, hogy megvonja a segélyezést azoktól az országoktól, amik támogatni fogják az ENSZ-ben azt a határozattervezetet, amellyel felszólítanák Washingtont, hogy vonja vissza a Jeruzsálem státuszáról hozott döntését.

Az egész világot megfenyegette Trump Jeruzsálem miatt
Az ENSZ tagállamainak küldött fenyegető üzenetet a Trump vezette USA, hogy ne merjenek beleszólni, elismerik-e Jeruzsálemet izraeli fővárosként.

Dollár-százmilliókat, sőt milliárdokat kapnak, aztán ellenünk szavaznak. Nos rendben, figyelni fogjuk ezeket a voksokat

– mondta Trump újságíróknak a Fehér Házban szerdán. Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete is megtorlással fenyegette a tervezetet támogató országokat. Trump december elején jelentette be, hogy ezentúl Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, és oda helyezi át nagykövetségét Tel-Avivból. Erdogan mindenesetre így reagált:

Azt remélem, és arra számítok, hogy az Egyesült Államok nem fogja elérni, amit akar (az ENSZ-ben), és a világ jól megleckézteti Washingtont.

(MTI; Kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik