Nagyvilág
Austria's new Chancellor Sebastian Kurz gives a joint press conference with European Commission President after their meeting on December 19, 2017, at the European Commission in Brussels.
?Austria's far-right was sworn in on December 18 as part of the new government, rounding off a triumphant year for Europe's nationalists. The coalition between the conservative People's Party (OeVP) and the FPOe has pledged to stop illegal immigration, cut taxes and resist EU centralisation, and will be led by Chancellor Sebastian Kurz of the OeVP, at 31 the world's youngest leader.
 / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

Az antiszemitizmus és a bevándorlók ellen szólalt fel az új osztrák kancellár

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 12. 20. 18:39

Sebastian Kurz kiállt Ausztria uniós tagsága mellett.
Korábban a témában:

Az antiszemitizmus minden megnyilvánulási formája ellen határozottan fel akar lépni, beleértve a zsidóellenesség már meglévő, de a muszlim bevándorlók által importált formái ellen is – hangsúlyozta az új osztrák kancellár a bécsi parlamentben tartott szerdai beiktatási beszédében.

Sebastian Kurz ismételten hangsúlyt fektetett a migráció káros következményeire. Mint mondta, az ausztriai biztonsági helyzetnek és az együttélésnek is hátrányára vált az illegális bevándorlás.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciós kormányát vezető 31 éves politikus kiállt hazája európai uniós tagsága mellett – mint mondta, kormánya Európa-párti lesz, amit a kormányprogram is alátámaszt –, s újfent új kormányzati stílust hirdetett. Úgy fogalmazott, hogy a változás reményt és lehetőséget ad, néha azonban súrlódásokhoz vezet. Kurz egyben felszólította a parlamenti képviselőket, különösen az ellenzékieket, hogy a vitákat tiszteletteljes körülmények között folytassák, az osztrák lakosságtól pedig bizalmat kért politikájához. Ígéretet tett: kormánya nem pihen meg, míg Ausztria a mostaninál jobb helyzetben nem lesz.

Kurz hangsúlyozta: kabinetje azt a közös célt követi, hogy Ausztria ismét a csúcson legyen.

Szerdán a 183 tagú Nemzeti Tanács (képviselőház) megválasztotta új elnökét, a volt belügyminiszter Wolfgang Sobotka néppárti politikus személyében. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.