Nagyvilág

Megölte volt barátját, mert hónapokkal szakításuk után randira ment

A 25 éves brit nő 36 késszúrással ölte meg exét. Életfogytig tartó börtönre ítélték.

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy 25 éves nőt, aki megölte volt barátját, miután megtudta, hogy öt hónappal szakításuk után a férfi egy másik nővel randizott – jelentette a brit sajtó. Hasna Begum a bíróság döntése értelmében leghamarabb húsz év után szabadulhat.

Begum június 23-án ölte meg a 23 éves Pietro Sannát, akivel 2016 decemberében szakított, elmondása szerint azért, mert megcsalta. A szakítás után „beteges megszállottsággal” követte volt barátja közösségi oldalait, és ott vette észre, hogy egy másik nővel kezdett el randizni, akit fenyegető üzenetekkel próbált elijeszteni exétől.

Miután ez nem működött, Begum magát egy szőke parókával álcázva elment Sanna londoni lakására, majd ott 36 késszúrással megölte a férfit. Begum azzal védekezett, hogy csak önvédelemből szúrta le a férfit, de az esküdtszék az ügyésszsel értett egyet, aki szerint egy „érzéketlen, brutális és kegyetlen” gyilkosság történt.

A férfi megölése után Begum elvette Sanna telefonját, és eltüntette a férfi Instagram-oldalát, majd az elkövetkező napokban többször is felhívta a telefont, hogy elterelje magáról a gyanút. A férfi holttestét csak három nappal a gyilkosság után fedezték fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik