Nagyvilág

Ártalmatlan az Ulmban talált gyanús csomag

Ártalmatlannak bizonyult a németországi Ulmban szerdán talált feladó nélküli, gyanús postai küldemény, amely miatt lezárták a belváros egy részét – jelentette a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A csomagot egy gyógyszertárba küldték, amely a Wengentor nevű belvárosi irodaház földszintjén működik. A gyógyszertár munkatársa gyanúsnak tartotta a küldeményt, és elővigyázatosságból riasztotta a rendőrséget. Az épületet kiürítették, a környéket lezárták. A csomagban végül nem találtak veszélyes anyagot vagy szerkezetet.

A napokban Potsdamban egy gyógyszertárba, korábban pedig az Odera menti Frankfurtban egy vállalkozáshoz érkezett egy hengeres tárgyat, kábeleket, és szegeket tartalmazó csomag. Gyújtószerkezetet nem találtak a rendőrök.

Rendőrségi adatok szerint az ismeretlen elkövető vagy elkövetők millió eurós nagyságrendű összeget követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetnek, hogy újabb veszélyes küldeményeket indítanak útnak, ha nem kapják meg a pénzt. A Bild című lap értesülése szerint 10 millió eurónak (3,1 milliárd forint) megfelelő összeget követeltek a bitcoin nevű virtuális valutában.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik