Nagyvilág

Kollégiumot támadtak a tálibok, pedig kémirodákat akartak

A tálib rajtaütésnek kilenc halottja volt Pesavárban.

Fegyveresek támadtak pénteken egy mezőgazdasági iskola diákjaira a pakisztáni Pesavárban, kilenc ember, köztük öt diák meghalt, 37 megsebesült. A támadók a testet fedő női öltözékbe, burkába öltözve rohanták le az intézményt. A helyi sajtó szerint a rendőrség és a katonaság nagyon gyorsan felvette a harcot a terroristákkal. A létesítményből lövések és robbanások zaja szüremlett ki. Az összetűzés mintegy két óra hosszat tartott.

A merényletet a Tehrik-e-Talibán Pakisztán nevű tálib csoport követte el – közölte a szervezet. Szóvivője, Muhammad Huraszani szerint embereik a titkosszolgálatok rejtett irodáján ütöttek rajta. A rendőrség szerint a létesítményben diploma előtt álló diákok kollégiuma van, ahol mintegy százan tartózkodtak a támadás idején.

A terrorcselekmény Mohamed próféta születésnapjának évfordulóján történt, ami ünnepnap Pakisztánban. Tavaly januárban a tálib harcosok fellegvárának számító Haibár-Pahtunhva tartomány székvárosától, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában, a Bacsa Hán Egyetem ellen követtek el támadást fegyveresek. A rajtaütésnek húsz halottja volt.

(MTI; Kiemelt kép: MTI/EPA/Arsad Arbab) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik