Nagyvilág

200 csótánnyal a csomagjában akart repülőre szállni egy idős házaspár

A kínai repülőtéren igencsak meglepődtek, amikor átvizsgálták a poggyászukat.

Kétszáz darab élő csótánnyal a csomagjukban akart felszállni egy utasszállító gépre egy idős házaspár a kínai Guangzhou Baiyun nemzetközi repülőtérenjelentette a helyi sajtó. A rovarokat a biztonsági ellenőrzés alatt vették észre, amikor megvizsgálták az átvilágított poggyászban lévő gyanús dobozt.

Amikor kinyitották a tárolót, hogy az egyik dolgozó már attól halálra rémült, hogy egy csótány bukkant elő belőle, de aztán kiderült, hogy a helyzet végül ennél sokkal rosszabb. A dobozban ugyanis egy műanyag zacskót találtak, amit kinyitva döbbenten vették észre, hogy abban több száz élő csótányt szállítanak.

A csotányokkal teli zacskó. Fotó: Knews

A házaspár elmagyarázta, hogy a csótányokat egy népi gyógyszer előállítására használják, amivel a feleség bőrproblémáját kezelik. A férje elmondása szerint a csótányokat ledarálják, és az őrleményből egy krémet készítenek és azzal szokták kenegetni neje bőrét.

A biztonsági szolgálat emberei végül nem engedték fel a gépre a kétszáz csótányt. Amivel megakadályozták azoknak az egy hónapja történt eseteknek a megismétlődését, amikor két kínai gépen összesen több mint száz csótány szabadult el. Akkor nem lehetett tudni, hogy a rovarok hogyan kerülhettek az utasszállítók fedélzetére. A mostani eset talán magyarázatot adhat a rejtélyre.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik