Nagyvilág

Rémülten sikítozó utaskísérők okoztak pánikot egy bajba került utasszállítón

Az AirAsia járatán lévő aggódó utasok már a halálra készültek, látva, mennyire pánikba estek a stewardessek.

Hatalmas pánikot okoztak az AirAsia utaskísérői, amikor pánikba esve kezdtek el sikítozni a maláj légitársaság egyik járatán, miután egy nyomáscsökkenés miatt pár percen belül 6 kilométert ereszkedtek – jelentette a helyi sajtó. A pánik nem sokkal a vasárnapi felszállás után tört ki az ausztráliai Perth városából Bali szigetére tartó gépen, ami végül biztonságosan földet ért, miután visszafordultak a repülőtérre.

A leszállás után az utasok azzal vádolták a fapados légitársaság utaskísérőit, hogy viselkedésükkel halálra rémítették a gép fedélzetén lévő 145 utast. „Hisztérikusak voltak” – mondta el Mark Bailey, aki szerint addig „nem volt igazi pánik”, amíg meg nem látták, milyen rémültek az utaskísérők. „Utána mindenki pánikba esett” – közölte az utas.

„A pánik csak nagyobb lett a személyzet viselkedése miatt, akik sikítoztak, sírtak és rémültnek tűntek” – jellemezte egy másik utas, Clare Askew a hangulatot. Amit a nyomáscsökkenés miatt leengedett oxigénmaszkok látványa sem tett nyugodtabbá. A beszámolók szerint egyes utasok már a halálra készültek és SMS-ben köszöntek el családtagjaiktól.

Az AirAsia annyit közölt, hogy egy műszaki probléma miatt kellett visszafordítani a gépet, és dicsérték a pilótákat, amiért biztonságban le tudtak szállni a géppel, követve a megszokott eljárási rendet. Egyben közölték, számukra a legfontosabb az utasok biztonsága.

Júniusban egy hasonló eset miatt került be a hírekbe az AirAsia egyik Perth városából indult járata, amin a pilóta arra kérte az utasokat, kezdjenek imádkozni, miután egy hangos csattanás után rázkódni kezdett a gép. „Én is azt csinálom” – tette hozzá nem valami megnyugtatóan a pilóta.

„Imádkozzanak” – mondta a pilóta a rázkódó gép utasainak
Az egyik utas videón mutatta meg, mennyire ijesztő volt a helyzet. Azt hitte, meg fog halni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik