Nagyvilág

Megúszta a börtönt a 14 éves diákjával szexelő francia tanár

A 31 éves férfi az Instagramon keresztül kezdett el beszélgetni egymással. A több hónapig tartó kapcsolatnak a lány mostohaapja vetett véget.

Nem kell börtönbe vonulnia annak a 31 éves francia matektanárnak, aki lefeküdt egyik 14 éves diákjával – jelentette a helyi sajtó. Az ügyében döntő francia bíróság ugyanis 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, akit 15 évnél fiatalabb kiskorú ellen, hatalmi pozícióban elkövetett szexuális molesztálás vádjában találtak bűnösnek.

A tanár idén februárban az Instagramon keresztül kezdett el beszélgetni a kislánnyal, akit a megelőző évben tanított. Kapcsolatuk júniusban fordult komolyra.

A lány szülei szemében a tanár szexuális ragadozó, aki kihasználta a kislány naivitását, aki „még hisz a nagybetűs szerelemben” – mondta el anyja az AFP francia hírügynökségnek. A lány az esetről szóló beszámolók szerint azt állította, hogy szerelemesek egymásba, de a tárgyaláson már azt mondta, hogy szerinte „manipulálta” a tanár.

Letartóztattak egy három diákjával is szexelő fiatal tanárnőt
A 25 éves amerikai matektanárt már ki is rúgta iskolája, ami jelentette az eseteket a hatóságoknak.

Az eset újra felszította a vitát Franciaországban a beleegyezési korhatár törvényi szabályozásával kapcsolatban. Sokan azt szeretnék elérni, hogy bizonyos életkor alatt alapból nemi erőszaknak számítson a közösülés, még akkor is, ha a gyerek is beleegyezik.

Jelenleg a 15 évnél fiatalabb kiskorúval folytatott szex molesztálásnak számít, és legfeljebb öt évig tartó börtönbüntetéssel lehet sújtani. A nemi erőszak vádjához bizonyítani kell, hogy erőszakos közösülés történt.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik