Nagyvilág

Elhagytak egy levágott kutyafejet tartalmazó csomagot Texasban

A kutyafejet egy laboratróriumba küldték, letesztelni, hogy veszett volt-e, de oda soha nem érkezett meg.

Eltűnt egy levágott kutyafehet tartalamzó csomag, amit egy texasi állatklinika küldött el egy laboratóriumba, hogy leteszteljék veszettségre – jelentette a KLTV televízió híradója. Az eltűnt csomag miatt most a klinika kénytelen több tízmillió forintnak megfelelő összeget költeni oltásokra.

A Sulphur Springs városában található klinika állatorvosai a KLTV-nek elmondták: a kutyát egy helyi lakos azzal vitte be, hogyg veszettségre utaló tünetei vannak. A vizsgálat közben az eb megharapta az egyik segédet. Ezután a gazdival egyetértésben a kutya elaltatása mellett döntöttek, mert egészségi állapota már amúgyis rossz volt.

Ezután a klinika munkatársai levágták az eb fejét, hogy elküldjék egy austini laboratóriumba, hogy ott végezzék el a veszettségtesztet. A fertőzést ugyanis az agyszövetből lehet a legjobban kimutatni.

A fejet becsomagolták, egy hűtődobozba rakták, majd figyelmeztető cimkékkel ellátva egy helyi csomagküldő szolgálatra bízták. A fej azonban nem érkezett meg a laboratóriumba, és a senki sem tudja, hogy hol tűnhetett el. Sem a UPS, sem a velük együttműködésben dolgozó helyi csomagküldőszolgálat, akik az állatorvosoktól átvették a fejet.

A fej eltűnése miatt most a klinikának nagyjából nyolcvanezer dollárt, azaz nagyjából 21 millió forintot kell elköltenie veszettség elleni védőoltásokra. Kénytelen ugyanis beoltani minden munkatársukat, akik kapcsolatba kerültek a veszettséggyanús kutyával.

 

(Kiemelt fotó: KLTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik