Nagyvilág

Autóról lepattanó szarvas ölt meg egy nőt

A vadállatot egy michigani országúton csapta el egy autós, levegőbe küldve a szarvast, ami bezúzta a szembe jövő nő szélvédőjét, megölve a sofőrt.

„Bizarr baleset.” Így jellemezték a helyi sajtónak nyilatkozó rendőrök azt az ütközéssorozatot, ami egy 49 éves nő halálával végződött hétfőn, az amerikai Michigan államban. A beszámolók szerint egy 23 éves autós elgázolt egy úton átszaladó szarvast, ami az ütközés erejétől a levegőbe repült, majd egyenesen belecsapódott a szemből érkező nő autójába.

Az állat a szélvédőnek ütközött, betörte az üveget, és a becsapódás olyan erős volt, hogy az autót vezető Susan Fries a helyszínen meghalt – közölte a rendőrség. A szarvast elgázoló fiatalember a rendőrség közlése szerint nem sérült meg a balesetben, és ő volt az, aki értesítette a hatóságokat, miközben megpróbált segíteni a nőn. Mindkét autóban csak a sofőrök ültek.

A rendőrség közlése szerint a balesetben nem játszott szerepet sem ittas vezetés sem gyorshajtás. „Ez csak egy bizarr baleset volt” – mondta el a WOOD televízió híradójának John Degroot őrmester.  Aki arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek a környék országútjain, mert ebben az időszakban a szarvasok sokkal többet mozognak.

A michigani állami rendőrség adatai szerint évente nagyjából 50 ezer ütközés történik szarvasok és autók között az államban, 80 százalékuk alkonyatkor és pirkadatkor. Ugyanakkor nagyon ritkának számít, hogy ezekben az ütközésekben emberek haljanak meg.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik