Nagyvilág

Szarvas ölt meg egy francia vadászt

Ritka vadászbaleset történt kedden délelőtt Franciaországban, a Párizstól 80 kilométerre, északra fekvő Compiegne erdőben. Egy 62 éves férfi meghalt, miután megtámadta egy szarvasbika – írja a The Local francia kiadása.

Regis Levasseur, az áldozat hajtó volt, akinek az a feladata, hogy felzavarja és a vadászok elé terelgesse a kilövésre szánt állatokat. A szarvasbika azonban sarokba szorítva érezte magát, ezért menekülés helyett támadásba lendült és a fegyvertelen férfinak rontott. Az áldozatnak esélye sem volt a menekülésre, a szarvas felöklelte. A férfi belső vérzések következtében halt meg, még mielőtt a mentők a helyszínre értek. Az állatot később kilőtték.

Guy Harlé, a helyi vadásztársaság elnöke elmondta, hogy Levasseur, akinek élete legnagyobb szenvedélye volt a vadászat, néhány hónap múlva házasodott volna.

A tragikus eset egy héttel az után történt, hogy egy félresikerült vadászat egész Franciaországban hatalmas felháborodást váltott ki. A vadászok és a kutyáik egy lakóház kertjéig üldöztek egy szarvast, majd ott közvetlen közelről lőtték agyon.

A két eset kapcsán ismét megerősödött a vadászat teljes betiltásáért küzdő, állatvédő szervezetek hangja. Több településen tartottak tüntetéseket, a szarvast közelről lelövő vadász halálos fenyegetéseket kapott.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Kovács Attila, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik