Nagyvilág

5 halott, köztük gyerekek egy kaliforniai iskolai lövöldözésben

A merénylőt lelőtték, több sérültet helikopterrel szállítottak kórházba.

Legalább öten meghaltak, közöttük két gyerek, és többen megsérültek abban a lövöldözésben, amely egy kaliforniai általános iskolában és több közeli helyszínen zajlott kedden. Phil Johnston a Tehama megyei seriff munkatársa újságíróknak elmondta: az egyik gyermeket az iskola előtt érte a halálos lövés, a másikat pedig akkor, amikor egy teherautóba szállt be egy nővel együtt. A nő súlyosan megsebesült. A kórházban legalább hét gyermeket és felnőttet ápolnak.

A Fox News azt írta, hogy helyi idő szerint reggel 8-kor lövések dördültek az észak-kaliforniai Rancho Tehama iskolában, a feltételezett merénylőt a rendőrség lőtte le. Legalább 100 rendőr vonult ki a helyszínre, az FBI ügynökeivel együtt. A tettesnél egy félautomata puskát és két kézifegyvert találtak.

Sajtóinformációk szerint a lövöldözés egy magánlakásban kezdődött, majd az iskolában folytatódott. A Daily Mail cikkében egy szemtanú arról számolt be, hogy a szomszédja volt az elkövető, aki előbb lelőtte a lakótársát, majd ellopta annak autóját és az iskolához hajtott. Ugyanez a férfi a Record Searchlightnak elmondta azt is, hogy már többször felhívták a figyelmet arra, hogy az elkövető veszélyes, többször zaklatta a szomszédait. Egy másik szemtanú, aki nem messze lakik az iskolától, sikoltozást hallott. A tettes találomra választotta ki az áldozatait – írta a Washington Post. A Reuters szerint több, a lövöldözés során megsérült gyereket helikopterrel szállítottak kórházba.

Nem ez az első eset, hogy fegyveres incidens történt az iskolában: 2015. decemberben egy nő jelent meg az iskolában egy lefűrészelt csövű vadászpuskával, de akkor nem dördültek lövések. A nőt letartóztatták.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/AP/The Record Searchlight/Jim Schultz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik