Nagyvilág

Bemutatott Trump konvojának, kirúgták a munkahelyéről

Az amerikai nő munkaadója a kormánnyal áll szerződésben, szerintük az „akció” sérti üzleti érdekeiket.

Kirúgták munkahelyéről azt az amerikai nőt, akit lefényképeztek, amikor az elnök konvoja mellett elbiciklizve feltartotta a középső ujját. A képet a Fehér Ház egy fotósa készítette, amikor Donald Trump épp távozóban volt egyik virginiai golfklubjából. A fotó rövid idő alatt mémmé érett.

Kiderült: a képen egy ötvenéves kétgyermekes nő, Juli Briskman szerepel, aki meglepődött azon, hogy lefotózták. Azon meg még jobban, amikor főnökei elbeszélgetésre hívták. A nő fél éve dolgozott a kormánnyal szerződésben álló Akima LLC-nél, marketing és kommunikációs területen. Munkaadója szerint megsértette a cég szabályait, amikor a Twitteren és a Facebookon profilképnek állította be a fotót. Az Akima dolgozói ugyanis nem tehetnek ki „buja” vagy „obszcén” dolgokat közösségi oldalaikra.

Briskman azzal védekezett, hogy közösségi oldalain nem látható, hogy ki a munkáltatója, főnökei viszont azt mondták, a kép sértheti üzleti érdekeiket kormányzati szerződéseik miatt. A nő azt is kifogásolta, hogy megtarthatta munkahelyét az a férfi kollégája, akinek facebookos borítóképén a cég szerepel, és azért vonták felelősségre, mert valakit „kibaszott liberált seggfejnek” hívott a közösségi oldalon. Virginia államban egyébként a munkáltatók szabad döntésére van bízva, hogy valakit kirúgjanak.

A nő egyébként elárulta: zsigeri reakció volt részéről, hogy beintett az elnöki konvojnak. „Amikor elhaladt mellettem, felforrt a vérem” – mondta. Eszébe jutottak Donald Trump intézkedései, és arra gondolt, hogy „már megint a rohadt golfpályáján van”.

Annak ellenére, hogy kirúgták, nem bánta meg a történteket, azt mondta, még boldog is, hogy arcot adhatott a tiltakozásnak, amire sok amerikai vevőnek bizonyul. (HuffPost, fotó: Europress / AFP / Brendan Smialowski)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik