Nagyvilág

Árulást üvöltött és orosz zászlókkal dobálta Trumpot egy férfi

Egy tiltakozó jutott be a Capitoliumba Washingtonban, majd megdobálta Trumpot. Az oroszok ellen is tiltakozott, akik egyesek szerint befolyásolták az amerikai elnökválasztást, Trumpot ültetve a Fehér Házba.

Donald Trump amerikai elnök épp republikánus jogalkotókkal akart ebédelni, amikor végigment a Capitolium egy folyosóján, ahol fotósok és riporterek hada várta. Ellenben egy nem várt alak is felbukkant, egy tüntető, aki orosz zászlókkal szórta meg Trumpot és Mitch McConnellt, a szenátusi republikánus többség vezetőjét – írja az ABC News.

A zászlók látszólag nem trafálták el az elnököt és a szenátort sem, meg sem álltak emiatt. A férfi eközben árulást üvöltött és azt kérdezte sivalkodva, miért az adócsökkentésekről van szó az árulás helyett. Kiderült, Ryan Claytonnak hívják az illetőt, akit a rendőrség bevitt ezután.

Úgy tudni, Clayton az Americans Take Action (Az Amerikaiak Akcióba Lépnek) szervezet tagja. A gyanú szerint ugyanő akarta Trump vejének, Jared Kushnernek a kezébe nyomni az orosz zászlót, amikor Kushner megjelent a Szenátus Hírszerzési Bizottsága előtt egy júliusi meghallgatáson.

Kushnert ugyanis kötötték szálak ahhoz a Moszkvához, ami sokak – főleg az egy évvel ezelőtti elnökválasztást elbukó demokraták – szerint befolyásolta, sőt elcsalta a választást hekkeléssel, információk kiszivárogtatásával. Az ügyben amúgy jelenleg is nyomoznak, bármi lehet a végkifejlet.

Donald Trumphoz egyre közelebb kerül végzete
Öt hónapja kezdte meg nyomozását az amerikai elnök orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész, aki sokak reménye szerint a vádlottak padjára küldi Trumpot.

(Kiemelt kép: MTI/EPA pool/Thais Llorca)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik