Nagyvilág

“Trump mentálisan nem stabil, atomháborúba sodorja Amerikát”

Reklámkampány indul az elnök megbuktatására.

Tízmillió dollárból reklámkampányol egyet Donald Trump megbuktatása érdekében Tom Steyer kaliforniai milliárdos (kiemelt képünkön).

Steyer, aki amúgy is támogatja a Demokrata Pártot, pénteken útjára indította első, egyperces reklámspotját, melyben kéri a kongresszus törvényhozóit, indítsanak eljárást Donald Trump lemondatása érdekében, mert szerinte ez “erkölcsi felelősségük”.

A hatvanéves befektetési bankár a CNN-nek vasárnap adott interjújában hangsúlyozta, szerinte Donald Trump kártékony, atomháború felé sodorja az országot, akadályozza az igazságszolgáltatás és a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI munkáját, valamint “bezárással fenyegetett meg olyan sajtóorgánumokat, amelyek kimondják az igazságot”.

A milliárdos szerint az elnök “mentálisan nem stabil” és “veszélyt jelent”.

“Ha mindez nem elég ok egy veszélyes elnök alkotmányos elmozdítására, akkor ugyan mivé vált a kormányzatunk?” – kérdé Steyer.

Tom Steyer mind az ötven szövetségi államban műsoridőt vásárol, és a jövő évi, úgynevezett félidős választásokon induló demokrata párti jelölteket is támogatja.

Az Egyesült Államokban a félidős választásokon nem elnököt választanak, hanem a képviselőházat teljes egészében, a szenátust pedig részben megújítják, valamint számos államban kormányzóválasztást tartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik