Nagyvilág

Őrült poénnal szívatják a kínai üvegpadlós hegyi ösvényen a turistákat

És a túravezetőket. Akik közül az egyik annyira halálra rémült, négykézlábra vetette magát. Naná, hogy videó készült róla.

Kínában egyre másra építik a félelmetesen lélegzetelállító, és a tériszonyos embereket rettegéssel eltöltő üvegpadlós kilátókat, sziklafalra rakott turistautakat és egyre hosszabb és hosszabb gyalogoshidakat. Ezzel együtt egyre nehezebb kitörni a mezőnyből.

Két hete adták át a világ leghosszabb üveghídját, máris le kellett zárni
Elég megnézni a videót, és megértjük miért akarják ennyien látni.

Ez eszébe jutathatott a Taihang-hegység egyik sziklafalára épített üvegút készítőinek is, akiknek sikerült egy egészen rémisztő poénnal ismertté tenni a turistalátványosságot. Az út végére ugyanis elhelyezték pár üvegtáblát, ami látszólag összetörik, amikor a turisták rálépnek. Az effekt annyira élethűre sikerült, kész csoda, hogy még senki sem kapott szívrohamot a rémülettől.

Az ötlet egyébként bevált. Egy rémülettől összeeső túravezetőről készült videó ugyanis a hétvégén vírusszerűen kezdett el terjedni a kínai közösségi oldalakon, és még a kínai kommunista párt lapja is közzétette azt a Twitter-oldalán.

Az üvegút üzemeltetői a videó elterjedése után közölték, elnézést kérnek azoktól, akiket megijesztett a kamu üvegtöréses poén. Ugyanakkor hozzátették, hogy nem fogják azt lecserélni sima üveglapokra, mert reményeik szerint sokan fognak ellátogatni oda, hogy átéljék az élményt.

Mennyire törhetetlenek a törhetetlen üveghidak?
Bontókalapáccsal tesztelték a világ leghosszabb üveghídját, amit a jövő hónapban adnak át Kínában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik