Nagyvilág

Mennyire törhetetlenek a törhetetlen üveghidak?

Bizarr szerkezetek az acélból, és üvegpanelekből épített hidak. Az ember tudja, hogy elvileg biztonságban van, de az alatta elterülő, tisztán látható mélység vészüzemmódba kapcsolja az ösztöneit. Persze az üvegből hidat tervező mérnököknek épp ez a céljuk. Csak néha kissé túllőnek rajta.

Júliusban adják át a világ leghosszabb, és legmagasabban fekvő üveghídját a nagyközönségnek a Kína Hunan tartományban található Shiniuzhai Nemzeti Parkban. A híd 430 méter hosszú, 6 méter széles, és 300 méteres mélység fölött feszül. Bár a tervező, és a kivitelezők szerint 800 ember súlyát is elbírja egyszerre, az előzetes felmérések szerint 8 embert is nehéz lesz találni, akik hajlandók átmenni rajta. Úgy tűnik, az üveghíd, aminek még nincsen hivatalos neve, egyszerűen túl félelmetesre sikerült.

A készítők, hogy bizonyítsák, a látszat ellenére mennyire biztonságos a híd, meghívták Dan Simmonst, a BBC riporterét, hogy egy bontókalapáccsal tesztelje a híd üvegét. Az újságíró több mint egy tucatszor sújtott le, hogy közben mit történt, nézzék meg videón!

Ha a cikkben nem megfelelően jelenik a videó, kattintson ide!

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik