Nagyvilág

Észak-Korea szerint a CIA megpróbálta kivégezni Kim Dzsongunt

Észak-Korea szerint az Amerikai Egyesült Államok az év elején megpróbált végezni az ország vezetőjével, Kim Dzsongunnal – írja az Independent.

A KCNA állami hírügynökség szerint a Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) és a dél-koreai hírszerzési szolgálat kémiai vagy biológiai méreggel próbálta kioltani a diktátor életét.

Mint fogalmaztak, a gyilkossági kísérlet egy újabb bizonyítéka, hogy az USA a terrorizmus főbűnöse.

A KCNA szerint Amerika úgy váltogatja a színeit, mint egy kaméleon, mindezt annak érdekében, hogy megdöntsék más országok kormányait.

Megvádolták Washingtont, amiért háborúval léptek fel a terrorizmus ellen, hogy így érvényesüljenek Afganisztánban, Irakban és Líbiában.

Hogy a kivégzési kísérletnek mekkora az igazságtartalma, nem tudni, ugyanis az észak-koreai bejelentéseket szinte lehetetlen leellenőrizni, a CIA pedig nyilvánvalóan nem fogja beismerni a vádakat.

Észak-Korea és az Amerikai Egyesült Államok között gyakorlatilag békíthetetlen viszály alakult ki, miután Kim Dzsongun folyamatosan teszteli újabbnál újabb rakétáit és nukleáris fegyvereit, Donald Trump pedig az ország totális elpusztításával fenyeget.

Grafitbombát dobnának Észak-Koreára
Az új technológiával megbéníthatnák az ország áramellátó rendszerét.

Fotó: Europress/AFP/Toru Yamanaka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik