Nagyvilág

A halálból tért vissza a politikába

Ő maga csodának nevezte ezt.

Négy hónappal az ellene elkövetett merénylet után visszatért az amerikai kongresszusba Steve Scalise republikánus képviselő. A louisianai politikust felállva, tapsolva, éljenezve fogadták. Paul Ryan a pódiumon azt mondta: a politikusok imádságai meghallgatásra találtak.

Amerika hálás ezért a pillanatért

– fogalmazott a republikánus Ryan. Scalise rövid beszédében megköszönte a támogatást, az életét megmentő biztonságiak gyors közbelépését, és úgy fogalmazott:

én vagyok az élő példa arra, hogy csodák valóban történnek.

Elcsukló hangon idézte fel a lelövése utáni pillanatokat, amikor tehetetlenül feküdt, és azt mondta:

elképzelésetek sincs arról, milyen nagyszerű ismét itt lenni!

Válságos a Virginiában meglőtt képviselő állapota
A műtét közben léptek fel komplikációk.

Steve Scalisét június 14-én lőtte le egy férfi, aki kifejezetten azért érkezett az amerikai fővárosba, hogy republikánusokat gyilkoljon meg. A politikusok egy Washington melletti baseball-pályán edzettek, egy jótékonysági meccsre készültek a demokratákkal, amikor a merénylő lövöldözni kezdett. Öt embert megsebesített.

Scalise képviselő hetekig élet és halál között lebegett, több műtétet hajtottak végre rajta.A 66 éves elkövetőt, James Hodgkinsont a biztonságiak lelőtték. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatai kiderítették, hogy a merénylőt Donald Trump megválasztása bőszítette fel, közösségi oldalán az elnököt többször is “árulónak” nevezte és arról írt, hogy “el kell pusztítani Trumpot és társait”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik