Nagyvilág

Meghalt a Virginiában kongresszusi képviselőkre támadó férfi

Négy másik ember is megsebesült a támadásban.

Mint korábban megírtuk, több lövést adtak le Virginia államban Steve Scalise republikánus kongresszusi képviselőre, egy kongresszusi csoport reggeli baseball-edzésén.

Az azóta megjelent részletek szerint egy férfi puskával támadt a sportoló politikusokra, a jelen lévő biztonsági őrök pedig viszonozták a tüzet. Scalise-t csípőjén érte a lövés, állapota stabil, műteni kell. Négy másik embert is lövés ért, két rendőrt és két, a képviselők mellett dolgozó munkatársat. Egyikük sérülése sem életveszélyes.

A támadót őrizetbe vették, de később belehalt sérüléseibe. Az alexandriai rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldöző az Illinois államban élő James T. Hodgkinson volt. Ellene 2006-ban testi sértés és egy autó megrongálása miatt emeltek vádat, amit azután ejtettek.

Donald Trump közölte: az alelnökkel együtt szoros figyelemmel követi a fejleményeket. A Twitteren igaz barátnak és hazafinak nevezte Scalise-t.

A politikusok egy hétvégén tartandó jótékonysági baseball-meccsre készültek. Rand Paul kentuckyi szenátor a CBS-nek nyilatkozva úgy vélte: lehetett politikai motívuma a támadásnak, mert az csak republikánus politikusokat ért.

Az eset után Washingtonban a Capitoliumban megszigorították a biztonsági intézkedéseket. A kongresszusban minden szerdai szavazást és meghallgatást elhalasztottak, az elnök programjait átszervezik. Donald Trump várhatóan beszédet mond majd. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik