Nagyvilág

Csodás büntetést kapott az élettől a kirakattörő lengyel vandál

Nagyon keménynek érezte magát, ahogy bezúzta az üveget. Majd megpróbált elszaladni. Nem jutott messzire.

Egy szerencsés véletlennek, és az elkövető figyelmetlenségének köszönhetően rendkívül könnyedén fogtak el egy vandált a lengyelországi Lubliniec városában – jelentette a hétvégén a lengyel sajtó. A 27 éves férfi egy üzlet kirakatát zúzta be, majd megpróbált elszaladni, amikor látta, hogy egy járókelő a rendőrséget hívja.

Azonban nem jutott messzire. Ahogy azt az esetről készült biztonsági kamerás felvételen látni lehet, csak pár lépést tudott megtenni. Nagy igyekezetében ugyanis sikerült egy autó elé szaladnia, ami már nem tudott időben lefékezni, és elgázolta.

Az üzlet tulajdonosa elmondta: a bolt kirakatát először augusztus végén törte be a férfi. Majd előző hét csütörtökön újra megtette. A 27 éves férfi – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – láthatóan nem tartott attól, hogy lebukik. Akcióját fényes nappal, nagyjából délután két órakor hajtotta végre, több szemtanú szeme láttára.

Egy járókelő még oda is ment hozzá, de az sem érdekelte. Csak akkor, amikor a férfi a rendőrséget hívta. Ekkor már inkább menekülőre fogta. Ami azzal ért véget, hogy a járdán elterülve végezte.

A lengyel sajtóban megjelent hírek szerint a vandált kórházba szállították. A beszámolókból az nem derült ki, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett, de a bolt tulajdonosának elmondása szerint a csak könnyebb sérült a vandál.

A rendőrség még vizsgálja, hogy pontosan mekkora kár keletkezett az üzletben. A lengyel sajtóban megjelent hírek szerint rongálásért akár öt évig tartó börtönbüntetést is lehet kapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik