Nagyvilág
Pedestrians walk past a television screen broadcasting a news report showing North Korean leader Kim Jong-Un, in Tokyo on September 15, 2017, following a North Korean missile test that passed over Japan.
North Korea fired an intermediate range ballistic missile eastwards over Japan and into the Pacific on September 15, the US said, its latest provocation amid high tensions over its banned weapons programmes.  / AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI

Dél-Korea lefejezné Kim Dzsongunt

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 09. 15. 13:32

Song Young-moo dél-koreai védelmi miniszter bejelentette, hogy különleges elit alakulat kiképzését rendelték el a nukleáris hadviselést folytató szomszédjuk gazember vezetőjének megfélemlítésére.
Korábban a témában:

Mikor Dél-Korea legutóbb megpróbálta kivégezni az észak-koreai vezérkart, nem úgy sült el az akció, mint ahogy eredetileg szerették volna.

Miután az 1960-as évek végén az észak-koreai kommandó megpróbálta bevenni a szöuli elnöki palotát, Dél-Korea bűnözőket képezett ki, hogy beszivárogjanak Észak-Koreába és vágják el Kim Il-sung torkát. Amikor a missziót félbeszakították, az emberek fellázadtak.

A csalódott katonák kivégezték feletteseiket és visszatértek Szöulba, ahol az utcán gyújtották fel magukat, a kormány pedig évtizedekig nem tudta kiheverni a kudarcot.

Most, hogy Kim Dzsongun egyre sűrűbben tesztelteti a ballisztikus rakétáit, Dél-Korea megint megcélozza az ország elitjét. Egy nappal azután, hogy Észak-Korea végrehajtotta eddigi legerősebb nukleáris tesztjét, Song Young-moo védelmi miniszter arra kérte a törvényalkotókat Szöulban, hogy az év végéig állítsák fel a lefejezési egység néven futó speciális alakulatot.

A man watches a screen showing a graphic of a North Korean missile launch, at a railway station in Seoul on September 15, 2017.
North Korea fired an intermediate range ballistic missile eastwards over Japan and into the Pacific on September 15, the US said, its latest provocation amid high tensions over its banned weapons programmes. / AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je
Fotó: Europress

Hivatalosan nem az észak-koreai vezetők kivégzése lesz a feladatuk, de Dél-Korea egyértelmű választ próbál adni a fenyegetettségre.

A védelmi erők tájékoztatása szerint az egység határokon átnyúló rajtaütéseket végez majd el olyan helikopterekkel és kisrepülőgépekkel, amelyek éjszaka észrevétlenül tudnak behatolni Észak-Korea területére.

Meglehetősen ritka, hogy egy kormány – még ha ködösítve is – bejelenti, hogy lemészárolna egy államfőt, de Dél-Korea minden erejével azon dolgozik, hogy valamilyen úton-módon megállítsa a szomszédját.

Szakértők szerint egy demokratikus ország csak úgy tud nyomást gyakorolni a diktátorra, ha az el kezdi félteni az életét. Vagy így, vagy úgy.

This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on September 12, 2017 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C) attending a photo session with teachers who volunteered to work at branch schools on islands and schools in forefront line and mountainous areas, in Pyongyang. / AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR / South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Az vethet véget a válságnak, ha Kim Dzsongun elkezdi félteni az életét
Dél-Korea egy új alakulat létrehozásán dolgozik, ami ráveheti az észak-koreai vezetőt arra, hogy nukleáris fegyverek tesztelése helyett inkább a tárgyalóasztalhoz üljön.

Észak-Korea egyébként péntekre virradóan újabb rakétát reptetett Japán fölé. Dél-Korea úgy reagált, hogy készen állnak menthetetlenül elpusztítani Észak-Koreát.

(Independent)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.