Nagyvilág

Halott anyjába kapaszkodva találtak rá egy 3 éves kislányra a texasi árvízben

Saját élete árán mentette meg gyermeke életét.

„Mama az imáit mondta.” Így emlékezett vissza a 3 éves Jordyn Grace édesanyjára, aki a texasi Beaumont városban halt meg az államra lecsapott hurrikán okozta áradásokban – írta a New York Times. A kislányra és 41 éves anyukájára, Colette Sulcerre két rendőr és két tűzoltó kedden talált rá megáradt csatornában, miközben csónakjukkal bajba jutott embereket kerestek.

A beszámolók szerint a kislány az akkor már eszméletlenül sodródó anyja testébe kapaszkodott bele, és ennek köszönheti az életét. Valamint hátizsákjának, ami fenntartotta a víz feszínén. „Az anyuka mindent megtett, hogy a víz felett tartsa gyermekét” – mondta el egy rendőr a People magazinnak

A helyi hatóságok közlése szerint Sulcerre autóval igyekezett biztonságos helyre menekülni, de a nagy vízben képtelenség volt haladni, ezért egy pláza parkolójában állt meg. Ekkor gyalog mentek tovább, de ekkor egy szemtanú elmondása szerint egy közeli csatornából feltörő víz magával ragadta őket – közölte egy rendőr az AP amerikai hírügynökséggel.

A nőt és gyermekét majdnem egy kilométerrel távolabb találták meg. A rendőrség közlése szerint az utolsó pillanatban sikerült kimenteni őket a csatornából, mielőtt a víz egy híd alá sodorta volna őket, ahova a csónakkal már nem tudtak volna utánuk menni.

A nőt megpróbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel, és a helyszínen életét vesztette. A kihűléstől szenvedő kislányt kórházba szállították. Egy helyi rendőr elmondása szerint a kislány „nagyon jól van”, és már másnap haza is engedték a kórházból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik