Nagyvilág

Gyilkosságért ítéltetnék el a tinit, aki segített barátnője öngyilkosságában

Vadpulykákat kereső vadászok találtak rá a 16 éves  Jchandra Brown felakasztott holttestére egy erdőben, nem messze a Maple-tó partjától, Utahban, május elején. A lány mellett volt egy üzenet és egy mobiltelefon is. Az üzenetben Brown arra kérte a rendőröket, nézzék meg a telefonján az élete utolsó tíz percét rögzítő videót.

A felvételen, amit a napokban zajló bírósági tárgyaláson is lejátszottak, a háttérből férfihang hallatszik. A 18 éves Tyerell Przybyciené, aki egyszer az mondja a lánynak, hogy emelje fel a hüvelykujját, ha minden rendben, kicsit később pedig közli vele, hogy eljött a pillanat, amikor az agy már nem jut elég oxigénhez.

Przybycien vallomást tett: beismerte, hogy segített a lánynak az öngyilkosságban, olyannyira, hogy a kötelet is ő vette neki. A fiú azt mondta, ma már sajnálja, ami történt, valóban úgy érzi, ő ölte meg Brownt. Gyilkossággal vádolják, de az ügyvédei azt szeretnék elérni, hogy enyhébb legyen a vád. A legfontosabb bizonyítékuk a búcsúlevél, amiben Jchandra leírta a szüleinek, hogy meg akart halni.

A tárgyaláson meghallgatták Brown barátait is. Egy lány azt mondta, Przybycien áprilisban egy üzenetben azt kérdezte tőle, hogy mit tenne, ha egy közös barátjuk azt mondaná, öngyilkos akar lenni. A lány azt válaszolta, hogy megpróbálná lebeszélni az illetőt, de Przybycien erre azt mondta, ő inkább segíteni fog az öngyilkosságban. „Olyan lenne, mint megúszni egy gyilkosságot. Komolyan mondom!”

A bíró a jövő hónapban dönt majd arról, hogy megáll-e a fiúval szemben a gyilkosság vádja.

Kiemelt képünkön Tyerell Przybycien (fotó: Utah County Sheriff), illetve Jchandra Brown (fotó: Facebook)

(NY Daily News)

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik