Nagyvilág

Trumpba még egy közeli jóbarátja is hatalmasat rúgott

Nehéz lehet Donald Trumpnak lenni, amikor még a Fox vezérigazgatója is ellene fordul. James Murdoch, Trump személyes jóbarátja és régi támogatója most szétküldött egy memót a Foxon belül, amiben azt írta,

Nem is hiszem el, hogy ezt ki kell mondanom, de fel kell lépni a nácik ellen. Nincsenek jó nácik, jó klántagok, vagy jó terroristák.

Murdoch később hozzátette, hogy ebben a republikánusoknak és a demokratáknak is egyet kell érteniük, ami nem is kerül semmibe. És itt adott egy hatalmas pofont Trumpnak:

Amit a charlottesville-i erőszak kapcsán reakcióként láttunk az Amerikai Egyesült Államok elnökétől, amiatt szabad emberekként és amerikaiakként mindannyiunknak aggódnunk kell.

Ha Trump nem rasszista, akkor mi?
Egy ember meghalt, az amerikai elnök pedig ahelyett, hogy elítélte volna a tragédia okozóit, az egész világot felháborította.

Murdoch ennél még meglepőbben közölte, hogy egymillió dollárral támogatják feleségével együtt az Anti-Defamation League nevű civil szervezetet, ami az antiszemitizmus ellen harcol.

Ez azért is érdekes, mert Gorka Sebestyén, Trump magyar származású tanácsadója és felesége személyesen lobbizták ki azt, hogy az elnök ne támogassa tovább ugyanezt a civil szervezetet. Obama az elnöksége utolsó napjaiban 400 ezer dollárt adott nekik. 

Murdoch támadása pedig azért érdekes, mert a Fox körülbelül annyira volt eddig kritikus Trumppal szemben, mint a Magyar Idők Orbán Viktorral, csak kicsit többen nézték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik