Nagyvilág

Újabb terrortámadás Spanyolországban: agyonlőttek öt feltételezett terroristát

A katalán rendőrség agyonlőtt öt feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban – jelentette be egy szóvivő pénteken. Az ötödik terrorista először csak megsebesült, őt később fogták el a rendőrök. Az El Pais azt írja, az illető késsel fenyegetett meg járókelőket.

Terror Barcelonában: 13 halott, a tettest elkapták
Egy furgon hajtott a tömegbe a La Ramblán. Magyar áldozatról nincs hír, a sérültek száma legalább nyolcvan lehet. Az Iszlám Állam magára vállalta a merénylet elkövetését. A rendőrök egy embert lelőttek.

A tájékoztatás szerint az illetők

szintén gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan.

A rendőrség azt is közölte, hogy a gyanúsítottak robbanó övet hordtak a testükön. Azt még vizsgálják, hogy van-e összefüggés a csütörtöki barcelonai és ezen merénylet között.

A város lakóit felszólították a hatóságok az interneten, hogy maradjanak otthon, ne menjenek ki az utcára, ne kockáztassák az életüket.

Az éjjel volt még egy robbanás is a spanyolországi Alcanar városában, Barcelonától 200 kilométerre, ebben egy ember halt meg. A robbantásról eredetileg azt hitték, gázrobbanás történt, de azóta vizsgálják, van-e összefüggés az alcanari, a cambrilisi és a barcelonai történések között.

Csütörtök késő délután egy fehér furgon robogott végig a barcelonai sétálóutcán, a La Ramblán. A kisteherautó embereket gázolt el eközben.
Jelenleg 13 halottról és 88 sérültről tudni. A támadásról bővebben itt olvashat.

(MTI)

Kiemelt kép: Jaume Sellart/EPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik